HS: Õlle müüki Soomes ootab ees rida piiranguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtise õlle müük.
Lahtise õlle müük. Foto: SCANPIX

Seoses alkoholiseadust ees ootavate uuendustega võib õlle müüki tulla mitmeid piiranguid, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Kitsendused tähendavad seda, et õlle müük lõpeb reedel ja laupäeval kauplustes, kioskites ja bensiinijaamades kell 18. Kesvamärjukese müüki ootavad kitsendused ees ka pühapäeva hommikul.

Praeguse korra järgi tohib õlut müüa kell 9-21.

Konkreetseid otsuseid langetatud pole, kuid juba üksnes plaanid on tekitanud ärevust jaemüüjate seas. Kaupmeeste väitel tooksid õllemüügi piirangud kaasa väikeste poodide sulgemise ja tõstaksid toiduainete hindu. Ohtu satuvad seega tuhanded töökohad.

Alkoholiseadusega tegelev riigisekretär Ulla-Maija Rajakangas rahustab kaupmehi. «Ühtegi piirangut pole kindlalt paika pandud. Kõik on jätkuvalt lahtine,» lisas ta.

Uut alkoholiseadust valmistab ette sotsiaal- ja tervishoiuministeerium. Seaduseelnõu pidi esialgu valmima eelmise aasta lõpuks, seejärel märtsi alguseks. Rajakangas selgitas, et võimalikud muudatused on takerdunud sotsiaal- ja tervishoiusüsteemi uuenduste taha ning valitsus pole neid veel arutamagi hakanud.

Õlle müüki puudutav seaduseelnõu kavatsetakse anda parlamendile siiski enne suvepuhkusele minekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles