Malaisia: varastatud passidega mehed võisid olla varjupaigataotlejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami õhujõudude kapten Vu Duc Long näitab teekonda, mida ta plaanib koos lennuki AN-26 meeskonnaga reisilennukit otsides läbida.
Vietnami õhujõudude kapten Vu Duc Long näitab teekonda, mida ta plaanib koos lennuki AN-26 meeskonnaga reisilennukit otsides läbida. Foto: SCANPIX

Malaisia politsei andmetel oli üks Malaysia Airlinesi reisilennukis viibinud varastatud passiga mees iraanlasest varjupaigataotleja.

Malaisia politseijuhi Tan Sri Khalidi oli Pouria Nour Mohammad Mehrdad 19-aastane ega kuulunud oletatavasti mingisse terrorirühmitusse. Arvatavasti püüdis ta jõuda välja Saksamaale.

Varem olid Tai politseinikud öelnud, et varastatud passidega lennukisse pääsenud mehed võisid olla varjupaigataotlejad.

Aftonbladet kirjutab, et üks neist võis plaanida sõita Rootsi. Selle versiooni tõepärasust kontrollib praegu Rootsi politsei. Tema isikut pole seni kindlaks tehtud.

Ajalehe andmetel oli mehe sugulane rääkinud, et iraanlane plaanis paluda Rootsist varjupaika. Ta pidi lendama Kuala Lumpuri, Pekingi, Amsterdami ja Kopenhaageni kaudu Malmösse, kus plaanis taotleda varjupaika.

Rahvusvaheline politseiorganisatsioon Interpol kinnitas pühapäeval, et vähemalt kaks lennukis viibinud inimest kasutas varastatud passe. Üks passidest kuulus tegelikult itaallasele ja teine austerlasele.

Malaysia Airlinesi reisilennuk, mille pardal oli kokku 239 inimest, jäi kadunuks laupäeva hommikul. Vaatamata mitme riigi jõupingutusele pole selle saatusest siiani mingit märki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles