Video: miilitsatöötajad püüdsid röövida Ukraina endise peaprokuröri suvilat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine peaprokurör Viktor Pšonka riigiduuma ees 20. detsembril 2013.
Ukraina endine peaprokurör Viktor Pšonka riigiduuma ees 20. detsembril 2013. Foto: SCANPIX

Ukraina korruptsioonivastase ameti töötajad pidasid kinni kaks Võšgorodi rajooni (Kiievi oblast) miilitsatöötajat-marodööri, kes üritasid viia minema väärtasju endise peaprokuröri Viktor Pšonka suvilast.

)

Automaidani aktivistid olid varem saanud teate endise tippametniku maja poolt Suhholutšija asulast kostnud tulistamisest. Maja juurest leidsid nad miilitsaauto, mille tagumisel istmel majast pärit väärisesemeid.

Intsident leidis aset 7. märtsil, video sellest jõudis internetti eile.

Tegelikkuses on nii, et maja pidi olema miilitsatöötajate valve alla, kuid reaalsus oli veidi teistsugune, ütles advokaat Andrei Dzindzja.

Korruptsioonivastast ametit juhib ajakirjanik ja ühiskonnategelane Tetjana Tšornovol. Kurjategijad peksid opositsioonilise ajakirjaniku läbi mullu jõulude paiku Kiievi lähistel. Haiglasse toimetatud Ukrainska Pravda ajakirjanikul tuvastasid arstid murdunud ninaluu, peapõrutuse ning palju verevalumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles