Aksjonovi sõnul ei hooli Krimmi võimud Kiievi ähvardustest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees paneb Simferopoli lähistel üles plakatit, kus näidatakse inimestele, et referendumil tuleb hääletada Venemaaga ühinemise poolt.
Mees paneb Simferopoli lähistel üles plakatit, kus näidatakse inimestele, et referendumil tuleb hääletada Venemaaga ühinemise poolt. Foto: SCANPIX

Krimm ei hooli Kiievi ähvardustest mitte tunnustada eelseisva referendumi tulemusi, ütles Ukraina autonoomse vabariigi peaminister Sergei Aksjonov.

Aksjonov ütles vastuseks Krimmi uudisteagentuuri Kryminform küsimusele, kuidas tuleks suhtuda Kiievi ähvardustesse, et isikud, kes on ennast ise võimule upitanud, miilitsad, prokurörid ning linnade meerid minema ajanud, üritavad meilt midagi nõuda.

«Ülemraada ei andnud nendele sündmustele legitiimset hinnangut. Kui nad oleksid lubanud korruptsioonist jagu saada, kutsunud venelasi kandideerima avalikesse asutustesse, lubanud relvitustada relvastatud üksused, korraldada seaduslikud valimised ning lahendada kõik vene keele staatust puudutavad küsimused, anda vene keelele kui mitte riigi- siis vähemalt ametlik staatus, ei oleks me vastusamme astunud. Selle asemel kuuleme ainult ähvardusi,» sõnas Aksjonov.

«Minu ähvardamisel puudub mõte. Nad peaksid loobuma minuga jõu keeles rääkimast,» sõnas venemeelne peaminister Ukraina uutele võimudele viidates.

Krimmi parlament valis Aksjonovi autonoomse piirkonna peaministriks 27. veebruaril.

Ta juhib poolsaare peamist Vene-meelset erakonda.

Krimmi Moskva-meelne valitsus korraldab 16. märtsil rahvahääletuse Ukrainast lahkulöömise ja Venemaaga ühinemise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles