Sydney ooperimaja läheb ohtrate õnnetuste tõttu remonti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney ooperimaja
Sydney ooperimaja Foto: SCANPIX

Austraalias Sydneys asuv kuulus ooperimaja läheb hoone lähistel aja jooksul juhtunud arvukate liiklusõnnetuste tõttu remonti.

Erinevates õnnetustest on saanud viga ka turiste. Nad on kukkunud treppidel või jäänud veokite rataste alla, vahendas AFP.

Uus-Lõuna Walesi osariigi võimud andsid ümberehitustöödeks 152 miljonit Austraalia dollarit (1,65 miljardit krooni), mis on suurim investeering hoone 37 aasta pikkuses ajaloos.

Töö algavad järgmisel aastal ja praeguste plaanide järgi kestavad need 2013. aasta keskpaigani. Remondi ajal jätkab ooperimaja oma kunstilist tegevust

«Siin on leidnud aset vähemalt 200 õnnetust ja enamikel juhtudel on tulnud kutsuda välja kiirabibrigaad. Paljud vigastada saanud inimestest on olnud turistid, kes on tulnud seejärel koju lennutada. Olukord pole tõepoolest tore, » rääkis ooperimaja tegevjuht Richard Evans.

Evansi sõnul on plaanis õnnetuste vähendamiseks ehitada mere ääres asuva ooperimaja juurde tunnel, mida mööda raskeveokid pääsevad lähedal asuva laadimiskai juurde. Ka ooperimaja dekoratsioonide veod viiakse tulevikus üle tunnelitesse ja transpordiliftidesse.

Ametivõimud on tõrjunud süüdistusi ehituse ebaturvalisusest, kuid on võtnud omaks, et mõned seadmed on vananenud ja need vahetatakse aja jooksul välja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles