Türgi politsei tõrjus meeleavaldajaid pisargaasiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politsei tõrjus meeleavaldajaid pisargaasiga
Türgi politsei tõrjus meeleavaldajaid pisargaasiga Foto: SCANPIX

Türgi politsei lasi kolmapäeval pealinnas Ankaras ja Istanbulis käiku pisargaasi ja veekahurid, et tõrjuda tuhandeid meeleavaldajaid, kes kogunesid protestima möödunud aastal valitsusvastastes rahutustes viga saanud 15-aastase poisi surma vastu.

Ankaras püüdis politsei peatada rahvahulka sulgemast liiklusele kesklinna Kızılay väljakule viivat tänavat, ütles AFP fotograaf sündmuspaigalt. Oli kannatanuid ja mitu inimest võeti vahi alla.

Istanbulis hõikus rahvahulk valitsusvastaseid loosungeid ja kogunes nooruki matustele. Taksimi väljakul läks protestijate ja politsei vahel kähmluseks.

Rahutused algasid teisipäeval, kui inimesed tulid 269 päeva koomas viibinud Berkin Elvani surmateadet kuuldes tänavatele. Kokkupõrked on levinud ka teistesse linnadesse.

Elvan ei kuulunud 2013. aasta juunis peaminister Recep Tayyip Erdoğani tagasiastumist nõudnud meeleavaldajate hulka, vaid sai teel leiba ostma pisargaasikanistriga löögi pähe.

Protestilaine tugevdab survet viimastel kuudel korruptsiooniskandaaliga rinda pistvale Erdoğani valitsusele.

Erdoğan on lubanud tagasi astuda, kui 2002. aastast alates võimul olnud Õigluse ja Arengu Partei (AKP) peaks 30. märtsi kohalikud valimised kaotama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles