Pussy Rioti liikmed loovad vangide õiguste kaitseks õigusbüroo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Riot liikmed Nadežda Tolokonnikova (vasakul) ja Maria Aljohhina liikusid Moskvas Aleksei Navalnõi süüdistuste arutamise ajal kohtumaja läheduses.
Pussy Riot liikmed Nadežda Tolokonnikova (vasakul) ja Maria Aljohhina liikusid Moskvas Aleksei Navalnõi süüdistuste arutamise ajal kohtumaja läheduses. Foto: SCANPIX

Vene punkbändi Pussy Riot liikmed Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina teatasid täna õigusbüroo asutamisest Venemaa Mordva vabariigis eesmärgiga kaitsta kinnipeetavate õigusi.
 


Tolokonnikova ja Aljohhina andsid pressikonverentsi Saranski linnas Mordva vabariigis, mis on karistuskolooniate suure arvu poolest kurikuulus.

Loodud keskuse veebilehe www.zonaprava.info andmeil asutatakse büroo ühe karistuskoloonia kompleksi sees.

Tolokonnikova veetis suurema osa ligi kahe aasta pikkusest vangistusest Mordva 14. karistuskoloonias. Ta korraldas orjatööd meenutavate tingimuste vastu mitu näljastreiki.

«Me oleme nendest laagritest palju rääkinud ning jõudnud äratundmisele, et Mordva vajab õigusbürood rohkem kui ükski teine piirkond,» ütles Aljohhina kohalikule veebilehele Pro Gorod Saransk riputatud avalduses.

Vene kohus mõistis Pussy Rioti kolm liiget 2012. aasta augustis süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses seoses Kremli-vastase etteastega Moskva Lunastaja Kristuse kirikus.

Tolokonnikova ja Aljohhina vabanesid detsembris pärast president Vladimir Putinilt saadud amnestiat pea kaks aastat kestnud vangistusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles