Krimm ootab sel suvel vene turiste - «meil on rahulik ja odav»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krimmi venemeelsed võimuesindajad on veendunud, et selle aasta suvel on Krimmi poolsaar populaarne suvituskoht ning sinna saabub ligi kuus miljonit venelasest turisti.

Krimmi parlamendi spiiker Vladimir Konstantinov edastas Venemaa meedias, et turismifirmad peaksid Krimmi suvitusvõimalusi rohkem reklaamima, kirjutab Mir Novostei.

«Meil on rahulik, turvaline ja odav. Ootame venelasi oma puhkekohtadesse ja sanatooriumitesse. Sellest suves saab «venelaste suvi»,» teatas Konstantinov.

Konstantinovi arvates tuleks turismi arendada eelkõige Venemaa suunal, kuna pärast Nõukogude Liidu kokku varisemist on venelased Krimmist võõrandunud.

«Peame venelased Krimmi tagasi tooma ja kui nad harjuvad siin puhkama, siis nad jäävadki käima. Krimmi ei peeta venelase jaoks sõbralikuks selle tõttu, et Ukrainas on pidevalt vene keelt teisejärguliseks peetud,» selgitas spiiker.

Venemaa kultuuriminister Vladimir Medinski kinnitas, et kui praegu võib Krimmis veel ärev olla, siis pärast 16. märtsi referendumist saab sellest turvaline piirkond.

Ta lisas, et venelaste viimase aja meelispuhkekohad on olnud Türgi ja Egiptuse kuurordid, kuid nüüd saab selleks ka Krimm.

Medinski samas ei rääkinud Krimmist kui Venemaa osast, kuid andis mõista, et see on venelaste ala.

«Praegune hetk on sobiv suunamaks turiste kohta, kus on palju huvitavat ning kust saab positiivset ja turvalist puhkust nautida,» lisas kultuuriminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles