Moskva tõotas kaaluda palveid «kaitsta Ukraina tsiviilisikuid»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Moskvas Kremlile, vasakul taga  paistab Vene välisministeerium.
Vaade Moskvas Kremlile, vasakul taga paistab Vene välisministeerium. Foto: SCANPIX

Moskva reageerib «hulgalistele palvetele kaitsta tsiviilisikuid» Ukarinas, teatas laupäeval Vene välisministeerium.

«Venemaa on saanud hulgaliselt palveid kaitsta tsiviilisikuid. Neid palveid kaalutakse,» seisab ministeeriumi avalduses.

«Äärmuslased, sealhulgas Paremsektorist, jätkavad vägivallatsemist,» sõnas ministeerium.

«Harkivis panid nad 14. märtsil toime provokatsiooni rahumeelsete meeleavaldajate vastu, kes olid tulnud väljendama oma suhtumist nõndanimetatud uute võimude vastu. Äärmuslaste tulistamise tulemusena sai kaks inimest surma ja mõned haavata.»

Kiiev kutsus laupäeval Venemaad mitte sekkuma riigi siseasjadesse.

«Ukraina välisministeeriumi positsioon on järgmine - Vene välisministeerium ei tohiks sekkuda Ukraina siseasjadesse,» ütles välisminister Andri Deštšõtsa Kiievis pressikonverentsil.

Deštšõtsa sõnul on kõik riigis toimuv Ukraina siseasi ning võimud lahendavad probleemid iseseisvalt. «Venemaa provokatsioonid riigi kaguosa linnades nurjuvad,» sõnas ta.

Vene välisministeeriumi inimõigusvolinik Konstantin Dolgov ärgitas laupäeval Kiievit karistama äärmuslasi, kelle Ukraina miilits võttis reede õhtul vahi alla pärast seda, kui nad avasid Harkivis tule ja tapsid kaks inimest.

Ukraina siseministri Arsen Avakovi sõnul on vahejuhtumiga seoses kinni peetud ligi 30 inimest.

Miilitsa teatel sai vägivald alguse sellest, et rahvuslased avasid autost tule kesklinnas Vabaduse väljakul meelt avaldanud venemeelsete pihta. Esialgu keegi tõsiselt viga ei saanud, kuid ründajate autot jälitama asunud meeleavaldajad jõudsid seejärel liikumise Ukraina Patrioodid peakorteri juurde, kus toimusid edasised kokkupõrked.

Miilitsa sündmuskohale saabudes võtsid rahvuslased teistest hoones asuvatest kontoritest mitu pantvangi, kuid alistusid kella poole viie paiku hommikul ja läksid korrakaitsjaga kaasa, ütlesid allikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles