Kaklus lõbustuspargis tõi kaasa tüli hüvitiste pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnanmäki lõbustuspargis asuv atraktsioon Kieputin.
Linnanmäki lõbustuspargis asuv atraktsioon Kieputin. Foto: Wikimedia

Eilne massikaklus Helsingis Linnanmäki lõbustuspargis tõi kaasa tüli kompensatsioonide teemal.

Tuhanded kliendid pettusid, kui Linnanmäki pandi tund aega varem kinni. Selle tegevjuhi Risto Räikköneni kinnitusel ei kavatse nad inimestele hüvitist maksta, vahendas Ilta-Sanomat.

Tarbijakaitsekomisjoni esimees Pauli Ståhlberg on teistsugusel seisukohal. Kui klient on ostnud terve päeva pileti ja peab lahkuma tund aega ettenähtust varem, siis on tal õigus saada mingit kompensatsiooni.

Peab ikkagi jõudma mingile kompromissile, lisas Ståhlberg ja pakkus välja näiteks järgmisel külastusel soodushinnaga randmepaela.

Lõbustuspark pani uksed kinni eile pärast kella 19, kui atraktsiooni Kieputin juures puhkes vaheletrügimise tõttu kähmlus somaallaste ja iraaklaste vahel.

Kui varasemate uudiste järgi osales kakluses 150 inimest, siis täpsustuste järgi oli neid 8 ja umbes 150 noort kogunes kähmlemist vaatama.

Veidi varem (kella 14.30 paiku) oli läinud rüselemiseks lõbustuspargi naerumajas Vekkulas, kus 4- kuni 14-aastased somaallased ründasid kahte Iraagi päritolu 11-aastast tüdrukut ja ühte 7-aastast poissi.

Mõne lõbustuspargis viibinud inimese hinnangul oli territooriumil liiga palju inimesi ja liiga vähe turvamehi.

Räikköneni sõnul on tippajal olnud pargis 30 000 külastajat, kuid eile oli neid napilt 20 000.

Eile oli Linnanmäki lõbustuspargis sooduspäev, kui ühe hinnaga sai omale kaks randmepaela. Räikköneni sõnul tuleb sooduspäevade tulevik üle vaadata ja on võimalik, et neid enam ei tehta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles