PM Krimmis: Simferopoli asukaid on tabanud rahapaanika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krimmi elanike üheks põletavamaks teemaks homse referendumi kõrval on kujunemas raha. Sularahaautomaatide ees looklevad pikad, kümnetest inimestest koosnevad järjekorrad, samasugune pilt valitseb ka valuutavahetuspunktides ning hotellide fuajeedes – ärevil inimesi jagub kõigisse kohtadesse, kus saab raha vahetada või välja võtta.

Segastele oludele kohaselt on liikvele läinud ka hulk kuulujutte, mis Krimmi elanikele kuidagi rahustavalt ei saa mõjuda. Näiteks jõudis kuskilt inimesteni teade, nagu kavatseksid võimud kõik hoiuarved külmutada, raha väljavõttu aga piirata 300 grivnani (23 eurot) päevas. Krimmi võimud lükkasid kuuldused ümber ja nimetasid neid provokatsiooniks.

Küll vastab tõele see, et enamik Krimmi panku on päevalimiidiks seadnud 1500 grivnat (115 eurot).  Krimmi meedia on edastanud ka teateid selle kohta, et osa poolsaare elanikke on asunud võtma suuri laene – lootuses, et kui Krimm Venemaaga liitub, siis tagasi maksma neid ei pea.

Simferopoli näitel võib aga ka seda möönda, et kui linnas leidub päevasel ajal mõni sularahaautomaat, mille asukohta ei markeeri pikk järjekord, siis sealt raha ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles