Viimane sõnum kadunud lennukilt: «Hästi, head ööd.»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud lennukile pühendatud joonistus Kuala Lumpuri lennujaamas.
Kadunud lennukile pühendatud joonistus Kuala Lumpuri lennujaamas. Foto: SCANPIX

Viimane teadaolev sõnum kümne päeva eest Lõuna-Hiina mere kohal kadunuks jäänud reisilennukilt pärineb abipiloodilt, teatas lennufirma

«Hästi, head ööd,» teatas abipiloot Fariq Abdul Hamid, mis Malaysia Airlinesi juhi Ahmad Jauhari Yahya sõnul oli viimane sõnum lennuki kokpitist.

Teadaolevalt 12 minutit enne abipiloodi teadet lülitati välja ACARS-süsteem, mis edastab infot lennu ja süsteemide kohta. Lennuki transponder, mis annab lennujuhtimisradaritele infot lennuki asukoha kohta, lülitati välja aga kaks minutit pärast abipiloodi sõnumit.

Kes kontrollis lennukit ajal, mil kommunikatsioonisüsteemid välja lülitati, on uurijate jaoks üks peamisi küsimusi, millele vastust otsitakse.

Vaatamata nädal aega kestnud otsingutele ja rahvusvahelistele pingutustele pole lennukit aga suudetud leida. Malaysia Airlinesi Boeing 777-200 kadus 8. märtsil teel Malaisia pealinnast Kuala Lumpurist Hiina pealinna Pekingisse radariekraanidelt. Lennuki pardal oli 239 inimest 14 eri riigist.

Parandatud 17.03 14.17. ACARS-süsteem lülitati välja 12 minutit enne, mitte pärast abipiloodi teadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles