Poola presidendivalimiste soosikuks peetakse Komorowskit

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bronislaw Komorowski
Bronislaw Komorowski Foto: Reuters/ScanPix

Kaks nädalat enne Poola erakorralisi presidendivalimisi seisab küsitluste kohaselt favoriidi positsioonil praegune riigipea kohusetäitja Bronisław Komorowski.

Liberaalse erakonna Kodanike Platvorm kandidaadi Komorowski poolt hääletaks Poola päevalehes Gazeta Wyborcza avalikustatud uuringufirma PBS DGA küsitluse tulemuste kohaselt 50 protsenti poolakaist, vahendas uudisteagentuur AFP.

Uuringufirma SMG/KRC küsitluse kohaselt annaks Komorowskile oma hääle aga 42 protsenti valijaist. Viimase kaheksa päeva jooksul langes vastav näitaja neli protsenti, kuid küsitluses osales vaid 887 inimest.

Aprillis hukkunud presidendi Lech Kaczyński Seaduse ja Õigluse partei kandidaadist kaksikvenda Jarosławi toetab Gazeta Wyborcza teatel 38 protsenti ja SMG/KRC kogutud andmete kohaselt 31 protsenti küsitletuist.

20. juunil peetavas esimeses valimisvoorus võitmiseks läheks ühel kandidaadil vaja vähemalt 50 protsendi hääletamas käinute toetust. Kui seda kellelgi koguda ei õnnestu, toimub 4. juulil teine voor. Küsitluste kohaselt pole kaheksal ülejäänud kandidaadil aga lootust valimisi võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles