Väljaanne: soomlane tahtis kaaperdada lennukit, et Sotši lennata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaanne: soomlane tahtis kaaperdada lennukit, et Sotši lennata
Väljaanne: soomlane tahtis kaaperdada lennukit, et Sotši lennata Foto: SCANPIX

Hongkongi väljaanne Standard kirjutas juhtumist, milles Soome kodakondsusega mees tegi enda arvates nalja kui ähvardas lennuki pardameeskonda ja käskis Venemaale Sotši lennata.

Väljaande andmetel oli tegemist 23-aastase mehega, kelle Hongkongi politsei arreteeris.

Oletatakse, et mees tahtis lihtsalt nalja teha kui ta šokolaadibatooniga nagu relvaga stjuardesse ähvardas ning teatas, et esimeses klassis on pomm. Ta nõudis lendamist Sotši, kus siis toimusid taliolümpiamängud.

Lehe andmetel leidis ebatavaline intsident aset 14. veebruaril. Lend toimus Hollandist Amsterdamist Hongkongi.

Sotši asemel on mees nüüd Hongkongi vanglas. Teda süüdistatakse avaliku korra rikkumises ja pommiähvarduse tegemises. Hongkongi seaduste järgi saab selle eest määrata kuni viie aasta pikkuse vanglakaristuse.

Mees sõnas kohtus, et ta on süütu ja palus 200 euro suuruse kautsjoni vastu vabadusse pääsemist. Kohus ei võimaldanud seda.

Soome kodakondsusega ähvardaja peab Hongkongis kohtu ette astuma 27. aprillil. Kohtus annab tunnistusi ka selle isikuga koos reisinu, kellel on samuti Soome kodakondsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles