Kavkaz Center teatas Doku Umarovi surmast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doku Umarov
Doku Umarov Foto: AP/Scanpix

Venemaa tagaotsituim mees, rahutu Põhja-Kaukaasia mässuliste liider Doku Umarov on surnud, teatas veebiportaal Kavkaz Center.

Islamijõudude ühendamise Venemaale kuuluvatel aladel enda eesmärgiks võtnud Umarovi surmast teatanud portaal ei täpsustata Umarovi surma asjaolusid, kuid teatab šeik Ali Abu Muhhammadi nimetamiseks mässuliste uueks liidriks.

«Ma tahan teid teavitada, et meie vend (Doku Umarov - toim) on sellest ilmast lahkunud,» ütleb Ali Abu Muhhammad videopöördumises. «Me avaldame kaastunnet tema perele ja islamimaailmale. Tema hing on koos roheliste lindudega paradiisis,» lisab ta, lubades džihaadi jätkumist.

Tšetšeeni Vabariigi liider Ramzan Kadõrov teatas jaanuaris uutele tõenditele viidates, et Umarov on ammu tapetud. Vene eriteenistus Kadõrovi väidet ei kinnitanud. Vene võimud on Umarovi varem korduvalt surnuks kuulutanud, kuid teated tema tapmisest on osutunud ekslikuks.

2006. aastal mässuliste liidriks saanud Umarov on omaks võtnud mitmete rünnakute korraldamise. Näiteks võttis ta omaks 2010. aastal üle 40 inimese elu nõudnud Moskva metroo rünnakute korraldamise ning samal aastal Domodedovo lennujaamas toimunud rünnaku, milles sai surma 37 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles