Ukraina ohvitser Simferopoli rünnakust: me ei tulistanud vastu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavad Krimmi omakaitseväelased Ukraina sõdureid vahistamas
Väidetavad Krimmi omakaitseväelased Ukraina sõdureid vahistamas Foto: SCANPIX

Ukraina ohvitser kirjeldas kohalikule telekanalile, kuidas Simferopoli sõjaväebaasi rünnati ning ütles, et nad ei tulistanud vastu.

«Üks vaatleja oli katusel ning jälgis olukorda; ta sai kaela ja õlga haavata. Kuulsin, et talle tehakse praegu operatsiooni,» vahendas BBC ohvitseri sõnu.

«Teine vaatleja oli tornis. Tema lasti maha. Ma ise ei näinud teda. Väidetavalt on ta laip ikka veel seal,» sõnas ohvitser. «Venemaa ja Krimmi omakaitseväelaste esindajad väidavad, et ka nende poolel sai üks surma ning üks viga. Me ei tulistanud vastu. Me ei tulistanud.»

Krimmi uudisteagentuur ning üks Vene meediaväljaanne väidavad, et üks Krimmi omakaitseväelane sai surma ning teine haavata. Krimmi uudisteagentuuri sõnul avati omakaitseväelaste pihta snaiprituli.

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk ütles Simferopoli vahejuhtumit kommenteerides: «Vene väed avasid täna Ukraina sõdurite pihta tule. See on sõjakuritegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles