Putini kõne kuulajad aplodeerisid seitse minutit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidus oli kombeks, et riiklikud häälekandjad avaldasid juhtide kõned täismahus ning ära oli ka toodud, kui kaua ja millistes kõnekohtades kuulajad plaksutasid.

Venemaa president Vladimir Putin esines eile Vene parlamendi ülem- ja alamkoja ees Krimmi teemalise kõnega ning lääne meedia andmetel plaksutati talle kõne jooksul 34 korda.

 Lääne meedia andmetel  kuulati 46 minutit kestnud kõne innukalt ning aplaus kestis kokku seitse minutit.

Nõukogude Liidus oli kombeks, et lehed märkisid ära ka kõne kohad, kus kuulajad plaksutasid. Lisaks mainiti ära, kas tegu oli «võimsa aplausiga» või «jätkuva aplausiga».

Kremli pressiosakond jätkas eile sama traditsiooni, kui kodulehel avaldati Putini kõne detailidena ning juures olid ka märkused, millal plaksutati.

Kõnest videolindistus vaadanud ajakirjanike sõnul aplodeeriti Putini kõne jooksul iga paari minuti tagant või isegi sagedamini. Samuti märgati, et kuulajate seas oli ka neid, kes lausa pisaraid pühkisid.

Kui Putin lahkus kõnepidamissaalist, jätkus ikka plaksutamine.

Putin sõnas oma kõnes, et Krimm on Venemaa põlisala ja jääb selleks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles