Peterburi ringkonnakohus näitas rohelist tuld Gazpromi pilvelõhkujale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatav Gazpromi pilvelõhkuja Peterburis Neeva kaldal.
Kavandatav Gazpromi pilvelõhkuja Peterburis Neeva kaldal. Foto: SCANPIX

Peterburi Smolninski ringkonnakohus näitas eile rohelist tuld 403-meetrise pilvelõhkuja ehitamiseks Neevalinna keskusesse, kuigi president Dmitri Medvedev oli idee maha laitnud.

«Me ootasime seda – oli selge, et ringkonnakohus ei tee positiivset otsust nii laia kõlapinnaga loos,» rääkis ajalehele Kommersant erakonna Jabloko liider Peterburis Maksim Reznik, kes kuulub projekti vastaste hulka.

«Näib, et kohtunik Matusjak lihtsalt unustas presidendi arvamuse ära,» lisas ta.

Jabloko juhitav aktivistide grupp vastustab plaani ehitada Gazpromi pilvelõhkuja Ohta ärikeskusesse.

Plaani vastu ehitada kõrghoone UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvasse Peterburi vanalinna astus mai lõpus välja ka president Dmitri Medvedev. Riigipea soovitas sarnaselt UNESCOga ehitusplaanist loobuda.

Aktivistid süüdistavad linnavõime ehitusnõuete eiramises, kuna 2001. aasta seaduse järgi tohib kõnealusesse piirkonda ehitatavad hooned olla kuni 100 meetri kõrgused.

Kuberner Valentina Matvijenko andis oma nõusoleku juba 2009. aasta septembris ja seda vaatamata avalikkuse vastuseisule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles