Ukraina saadik: Venemaa valmistub sissetungiks riigi ida- ja lõunaossa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur sulgeb Krimmis Belbeki õhuväebaasi väravatt.
Ukraina sõdur sulgeb Krimmis Belbeki õhuväebaasi väravatt. Foto: SCANPIX

Ukraina suursaadik ÜROs Juri Klõmenko hoiatas täna, et Venemaa teeb ettevalmistusi ulatuslikuks sissetungiks Ukraina ida- ja lõunaossa.

«On märke, et Venemaa valmistub käivitama täiemahulist sissetungi Ukraina ida- ja lõunaossa,» ütles saadik Genfis ajakirjanikele.

Pärast Krimmi Venemaaga liitmist kardavad Kiievi uued võimud ja nende lääneliitlased, et Vene president Vladimir Putin on võtnud sihikule Ukraina kaguosa niinimetatud venekeelsed alad ja valmistub seal elavaid rahvuskaaslasi «kaitsma».

Klõmenko sõnul viitab kavandatavale pealetungile Vene vägede koondamine Krimmist põhja jäävasse Hersoni oblastisse. Tema teada on venelased hakanud piirkonda mineerima.

Saadik lisas, et Ukraina julgeolekuteenistus on pidanud riigi ida- ja lõunaosas kinni Vene julgeolekuteenistuse dokumentidega isikuid.

«Ukraina ja ukraina rahvas on valmis kaitsma oma kodumaad kõigi vahenditega,» kinnitas Klõmenko, lisades, et esialgu loodetakse rahumeelset lahendust. «Enesekaitseõigust kasutab Ukraina viimase võimalusena.»

Klõmenko esines täna Genfis ÜRO Euroopa peahoones ning rääkis humanitaarolukorrast Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles