Poolasse saabusid esimesed Krimmist põgenenud

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Vene vägede vastase meeleavalduse ajal röövitud ja hiljem tapetuna leitud krimmitatarlaste aktivisti Rešat Ahmetovi abikaasa tema matustel.
Vene vägede vastase meeleavalduse ajal röövitud ja hiljem tapetuna leitud krimmitatarlaste aktivisti Rešat Ahmetovi abikaasa tema matustel. Foto: SCANPIX

32 krimmitatarlast palus Poolalt varjupaika, teatas täna Poola piirivalve.


Kaheksa perekonda saabus Ukraina-Poola piirile Medõka küla juurde varjupaika paluna eile õhtul.

«Nad põhjendasid oma tegu Krimmi olukorraga,» rääkis Poola piirivalve pressiesindaja Agnieszka Golias. «Me võtsime nende avaldused vastu ja alustasime vajalikke administratiivprotseduure. Samal ajal võivad nad minna pagulaskeskusesse, kuid vastavat kohustust neil pole.»

Moslemitest tatarlased moodustavad 12-15 protsenti Krimmi elanikkonnast. Turgi keelt rääkiv rahvusrühm, kelle Nõukogude Liit omal ajal täies koosseisus Siberisse küüditas, on avaldanud meelt Vene vägede poolsaarele saatmise vastu ja suurem osa neist ei osalenud Venemaa korraldatud libareferendumil poolsaare Ukrainast eraldamiseks.
 

Tagasi üles