Ukraina paremäärmuslik rühmitus Paremsektor muutus parteiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Partei juht Dmõtro Jaroš.
Partei juht Dmõtro Jaroš. Foto: SCANPIX

Ukraina Moskva-meelse presidendi Viktor Janukovõtši võimult tõrjumises tähtsat rolli mänginud paremäärmuslik liikumine Paremsektor teatas laupäeval parteiks muutumisest.

«Täna loodi partei Paremsektor,» ütles uue erakonna liige Andri Denissenko YouTube'i postitatud videos.

«Partei on instrument poliitilisel maastikul nii, nagu Kalašnikov on sõjalisel maastikul,» seletas ta.

Delegaadid valisid partei juhiks Dmõtro Jaroši ning teatasid, et ta kandideerib ka 25. maile kavandatud Ukraina presidendivalimistel.

«Pravõ Sektor (Paremsektor) on avatud kõikidele Ukraina kodanikele,» ütles erakonna poliitnõukogu liige Ihor Manzur.

«Me arvame, et on võimalik ka salajane liikmesus ajakirjanikele ja teistele, kes ei taha oma parteilist kuuluvust avalikustada,» lisas ta. "Me teame, et meil on toetajaid ühiskonna erinevates kihtides."

«Kui mustanahaline tahab ühineda Paremsektoriga ja ta on Ukraina patrioot, siis on ta teretulnud,» ütles Manzur. «Me vajame selliseid liikmeid.»

Eelmisel kuul AFP-le antud intervjuus eitas Jaroš, et ta on fašist ja antisemiit, määratledes end rahvuslasena, kes tahab, et ukrainlased oleksid «oma maa peremehed».

Jaroš moodustas Paremsektori Janukovõtši vastaste meeleavalduste ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles