Valge Maja nõunik: Vene vägede liikumine valmistab muret

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valge Maja nõunik väljendas täna muret Vene vägede Ukraina piirile koondamise pärast.

«Me jälgime väga tähelepanelikult, me usume, et Venemaa on olukorras, kus tal on tohutult kaotada,» ütles Valge Maja riikliku julgeoleku nõunik Ben Rhodes.

Venemaa vägede koondamisele Ukraina piirile on viidanud ka NATO Euroopa vägede ülemjuhataja kindral Philip Breedlove, kelle sõnul on suured väeüksused ka lahinguvalmis. «Venemaal on väga-väga arvukas ja valmisolev lahingujõud Ukraina idapiirile koondatud,» sõnas möödunud nädala lõpus mainekal Brüsseli foorumil esinenud Breedlove BBC vahendusel. «Venemaa käitub NATOga praegu pigem kui vaenlane, mitte kui partner,» lisas ta.

Venemaa on vägede koondamist aga eitanud. Venemaa kaitseministeerium jälgib kõiki rahvusvahelisi kokkuleppeid, mis limiteerivad Ukrainaga piirnevatel aladel sõdurite arvu,» kinnitas Vene asekaitseminister Anatoli Antonov Interfaxile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles