Cisco kavatseb tulla pilveteenuste turule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cisco logo.
Cisco logo. Foto: SCANPIX

Võrguseadmete tootja Cisco Systems kavatseb järgmise kahe aasta jooksul investeerida miljard dollarit, et tulla pilveteenuste turule, mida praegu valitseb Amazon, vahendab ERR uudisteportaal Reutersi uudist.

Teenus hakkab kandma nime Cisco Cloud Services ning esimene investeering ongi mõeldud andmekeskuste loomiseks, vahendab Reuters.

Cisco on seni tegutsenud peamiselt võrguseadmete tootjana. Nüüd on soov hakata pakkuma pilveteenust, kuid selle asemel, et ise omada ja hooldada oma servereid, tehakse koostööd teiste firmadega. Teiste hulgas näiteks Austraalia telekommunikatsiooniettevõtte Telstraga, Ingram Microga ja India IT-firmaga Wipro Ltd.

Cisco arenduse ja müügi ala president Rob Lloyd ütles, et nii Cisco kliendid kui koostööpartnerid ootavad head äriklassi pilveteenust oma klientidele, et samal ajal vähendada võimalikke riske kapitali investeerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles