Rünnakus NATO veokite pihta Pakistanis hukkus 7 inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO veokid pärast rünakut Islamabadi lähistel.
NATO veokid pärast rünakut Islamabadi lähistel. Foto: SCANPIX

Relvastatud mehed ründasid ööl vastu tänast Pakistani pealinna Islamabadi lähistel NATO veokite konvoid, rünnakus hukkus seitse inimest.

Politsei teatel ründas veokeid ja pani need põlema kümmekond meest, vahendas AFP.

Vahejuhtumis sai vigastada veel neli inimest. «Kõik hukkunud ja haavatud on veokite juhid, nende abilised või kohalikud elanikud,» rääkis kohalik politseinik Gustasab Khan.

Verine intsident leidis aset Islamabadist loodesse Peshawari linna suunduva tee ääres asuval Tarnoli lao territooriumil.

Talibani mässulised on ka varem rünnanud Pakistanis NATO veokeid, kuid need on leidnud aset Afganistani piiri lähistel. Kunagi varem pole rünnak toimunud aga pealinnast üksnes 10 kilomeetri kaugusel.

Pakistanis on turvalisus viimasel ajal nõrgenenud. Talibani mässulised on viinud läbi pommirünnakuid üle kogu maa pärast seda, kui valitsusjõud ründasid nende tugibaasi riigi lääneosas.

Reutersi andmetel jõuab 75 protsenti Ühendriikide armee abisaadetistest Pakistani läbi Afganistani. Veriste vahejuhtumite tõttu on NATO hakanud otsima oma konvoidele teisi võimalikke marsruute.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles