OSCE saatis Ukraina ida- ja lõunaossa vaatlusmissiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainameelsete ja venemeelsete meeleolud Krimmis
Ukrainameelsete ja venemeelsete meeleolud Krimmis Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) saatis teisipäeval oma esimesed vaatlejad Ukraina rahutusse ida- ja lõunaossa, kuid mitte Krimmi poolsaarele, kuhu Venemaa organisatsiooni esindajaid ei luba.

Kokku kavatseb OSCE piirkonda saata 40 vaatlejat, teisipäeval suundus Kiievist välja neli esimest kahest vaatlejast koosnevat tandemit.

«Meil on siin Kiievis praegu kohal peaaegu 40 esialgse missiooni liiget ja veel 11 peaksid saabuma täna,» ütles missiooni juht Adam Kobieracki.

Vaatlusmissioon sai Ukrainasse suundumiseks loa reedel, kui Venemaa viimaks oma vastuseisust loobus.

Ukraina väitel laieneb missiooni mandaat ka Krimmile, Venemaa seevastu on avaldanud lootust, et vaatlejad pühenduvad «Ukraina sisekriisile» ning aitavad riigil vabaneda «ohjeldamatust natsionalistlikust banditismist» ja «ultraradikaalsetest suundadest»".

OSCE teatel on Kiievis baseeruva missiooni suuruseks esialgu umbes 100 tsiviilvaatlejat, kuid hiljem võib neile lisanduda veel 400. Missioon kestab kuus kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles