Venemaa nimetas Krimmi peaprokuröriks Youtube´i staari

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Poklonskaja
Natalja Poklonskaja Foto: Youtube

Venemaa nimetas Krimmi peaprokuröriks Natalja Poklonskaja, kes sai Krimmi annekteerimise ajal Youtube´is kuulsaks Ukraina vastate esinemistega.

Venemaa prokuratuur teatas Poklonskaja ametisse määramisest sel nädalal, edastab Vene telekanal Russia Live.

33-aastasest riigiametnikust sai ülemaailmne internetisensatsioon kaks nädalat tagasi, kui ta andis intervjuu Venemaa riiklikule telekanalile Rossija 1 selgitades oma Ukraina uue valitsuse vastaseid seisukohti.

Ukraina käivitas pärast seda kui Poklonskaja oli nimetanud president Viktor Janukovõtši tagandamist ebaseaduslikuks võimuhaaramiseks ta seisukohtade tõttu kriminaaluurimise.

«Ma ei ole kurjategija ja ma ei karda neid. Õigus võidutsegu,» lausus ta intervjuus.

Poklonskaja videot on nüüdseks Youtube´is vaadatud 1,3 miljonit korda. Facebookis on tal kümneid tuhandeid fänne.

Oletatakse, et naise populaarseks saamises mängis rolli ka ta pehme hääl, oskuslik sõnakasutus, vormi kandmine ja filmitähelik välimus.

Internetistaariks saanud Poklonskaja on pidanud juba vastama küsimustele, kas ta kasutab oma ilu eesmärkide saavutamisel ära.

«Minu kena välimus ei ole mul takistanud 12 aasta jooksul prokuratuuris töötamist. Võimalik, et just minu välimus on sundinud vastastel relvi käest panema,» lausus Poklonskaja.

Pärast seda kui Jaapani internetiväljanne RocketNews24 avaldas loo Poklonskajast, muutus naine ka selles riigis populaarseks. Temast tehti isegi animategelane.

Poklonskaja sõnul tuli talle üllatusena, et temast ootamatult kuulsus sai.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles