Põlissoomlaste Soini pole uuest opositsioonipartnerist vaimustuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste juht Timo Soini
Põlissoomlaste juht Timo Soini Foto: SCANPIX

Põlissoomlaste juht Timo Soini pole uutest opositsioonikaaslastest eriti vaimustunud, selgus YLE hommikuprogrammis.

Keskerakonna juht Juha Sipilä suhtus Vasakliidu eilsesse otsusesse lahkuda valitsusest ja minna opositsiooni aga mõistvamalt. «Vasakliit oleks pidanud kandma valitsuses vastutust lõpuni. Nad oleks pidanud avaldama mõju lastetoetuste kärpimisele,» ütles ta.

Soini oli aga oluliselt otsesema ütlemisega. «Vasakliit päästis ju Euroopa panku, siis tekitavad nad probleemi miljonitest. Moraal on nõrk,» ütles ta. «Vasakliit väsis valitsuses olemisest ära.»

Hommikuprogrammis kerkis üles ka opositsiooni võimaliku ühtse seisukoha teema. Sipilä sõnul ollakse ühel arvamusel dividendide maksustamises, loodetavasti leidub ühiseid pidepunkte veel.

Soini sõnul on Põlisoomlased ja Vasakliit on poliitiliselt erinevatel seisukohtadel. «Paavo on ju jalgpallur, vähemalt jalgpallimehena ju teada-tuntud,» muigas ta.

Eile õhtul selgus, et Jyrki Kataineni juhitavast valitsusest lahkuvad Vasakliidu ministrid Paavo Arhinmäki (kultuur ja sport) ja Merja Kyllönen (transport), vahendas Itla-Sanomat. Kui ministriportfellid jagatakse kahele suurimale valitsusparteile ehk Koonderakonnale ning sotsiaaldemokraatidele, siis STT pakkus välja kaheksa võimalikku ministrikandidaati. Koonderakonnast Lenita Toivakka, Sampsa Kataja, Sanni Grahn-Laasonen või Outi Mäkelä. Sotsiaaldemokraatide ridadest aga Antti Lindtman, Miapetra Kumpula-Natri, Sirpa Paatero või Johanna Ojala-Niemelä.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles