Mistral-klassi kopterikandjast saab Musta mere laevastiku lipulaev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi kopterikandja Vladivostok sooritas Lääne-Prantsusmaal laevatehase juures esimese meresõidu 5. märtsil.
Mistral-klassi kopterikandja Vladivostok sooritas Lääne-Prantsusmaal laevatehase juures esimese meresõidu 5. märtsil. Foto: SCANPIX

Mistral-klassi helikopterikandja Sevastopol ühineb 2017. aastal Venemaa Musta mere laevastikuga selle lipulaevana ja tema kodusadamaks saab Sevastopol, ütles Vene kaitseministeerium täna Interfaxile.

«Sadamasse ehitatakse kolme aasta jooksul selle laeva jaoks infrastruktuur,» ütles ministeeriumi allikas.

Kopterikandja Sevastopol ühineb Musta mere laevastikuga enne 2017. aasta lõppu, selleks ajaks ehitatakse sinna ka vajalik taristu, selgitas ta.

Alates 2015. aasta algusest on alus Vaikse ookeani laevastikus, kust ta suundub Vahemerre ja ühineb Vene mereväegrupiga. Pärast teenistust Vahemerel liitub Sevastopol lipulaevana Musta mere laevastikuga.

Venemaa ja Prantsusmaa allkirjastasid 2011. aastal 1,2 miljardi euro suuruse tehingu kahe Mistral-tüüpi sõjalaeva ostmiseks. Esimene neist, Vladivostok, peaks saadetama Vene sõjalaevastikule oktoobris, sõsarlaev Sevastopol on Prantsusmaal ehitamisel.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 210 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.
Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, pardale mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles