USA kool saatis koju tüdruku, kes polnud piisavalt naiselik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lääne-Virginias Timberlake’is asuv baptistikool kõrvaldas õppetöölt tüdruku, kes haridusasutuse personali hinnangul pole piisavalt naiselik.


Kaheksa-aastasele Sunnie Kahle’ile meeldivad lisaks pehmetele loomadele ja ehetele ka autogrammiga pesapallid ja jahinoad. Nagu laps ise tunnistas, küsisid koolikaaslased talt teinekord, kas ta on poiss või tüdruk.

Tüdrukut kasvatava vanaema Doris Thompsoni sõnul on laps alati selline olnud. «Sunnie teab, et ta on naissoost, kuid tahab teha poiste asju,» rääkis Thompson.

Timberlake’i Kristliku kooli juhtkond saatis aga lapse vanavanematele kirja, mille kohaselt ei pea nad oma õppeasutust Sunnie’le parimaks kohaks, kui tüdruk ja tema pere ei mõista selgelt, et Jumal on ta loonud naiseks ning ta peab ka vastavalt riietuma ja käituma.

Timberlake’i kristlik kool asutati 1996. aastal. Seda peab baptistikirik. Õppeasutuses käib 400 last, nii sõime- kui keskkooliealisi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles