Rootsi koju tungis hiidrott

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rott.
Rott. Foto: Toomas Huik

Stockholmi perekond vajas kahjuritõrjujate abi, et vabaneda nende köögis elanud hiidrotist, keda kartis isegi perekonna kass ja kellel oli pikkust 40 sentimeetrit, saba arvesse võtmata.


«Me arvasime, et see võib olla väike hiir, kuid mõne aja pärast jõudsime järeldusele, et see pole võimalik, sest loom tegi liiga palju kära,» jutustas Signe Bengtsson. Mõni päev hiljem nägigi ta kraanikausi alt täis prügikasti võttes suurt rotti endale vastu jõllitamas.

«Ta oli otse meie prügikastis, võimas elukas. Ma olin hirmunud. Ma ei suutnud uskuda, et nii suur rott võib olemas olla,» meenutas Bengtsson. «Ma ei saanud midagi parata, et tegin vana klassikalise hüppe köögilauale ja karjatasin.»

Lõpuks õnnestus loom kätte saada kahjuritõrjujail, kuid isegi nende käest lipsas elukas veel korra minema enne, kui ta hukata õnnestus. Ninast saba alguseni oli rotil pikkust 39,5 sentimeetrit. Kahjuritõrjujate hinnangul näris loom keldrist kööki pääsemiseks end läbi tsemendi.

«Nüüd võib selle üle naerda, kuid tol hetkel polnud see kogemus väga lõbus,» tõdes Erik Bengtsson. «See oli üsna šokeeriv kogemus. Mitte keegi ei tahtnud pärast seda kööki minna ja kass kartis nädal aega. Kahjuritõrjujate sõnul polnud nad iial varem nii suurt rotti näinud.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles