Shakira katalaanikeelne laul ajas hispaanlased närvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Pique ja Shakira.
Gerard Pique ja Shakira. Foto: SCANPIX

Kolumbia lauljatar Shakira vihastas Kataloonia iseseisvuse vastaseid sellega, et salvestas katalaanikeelse laulu.


37-aastane lauljatar elab praegu ka ise Kataloonia pealinnas Barcelonas koos oma FC Barcelona mängijast abikaasa Gerard Pique ja aastase pojaga.

Oma viimasele plaadile pani ta katalaanikeelse laulu «Boig Per Tú», mille originaalesitajaks on kohalik ansambel Sau.

«See on Gerardi lemmiklaul. Ma tahtsin teda üllatada ja tõin selle stuudiosse ja tegin ära,» kirjeldas Shakira otsust lugu oma plaadile panna.

Shakira sõnul sai ta katalaani hääldusega abi ühelt sõbralt. «On palju asju, mille eest ma pean tänama Katalooniat,» kiitis ta. «See piirkond andnud mu elu suurima õnne: mu partneri ja mu poja, kaks katalaani, kes panevad mu end tundma täielikuna.»

Samas on lauljatar järjepidevalt keeldunud andmast oma hinnangut Kataloonia referendumi küsimusele. «Välismaalasena ei saa ma katalaani küsimuse kohta kategoorilist arvamust anda,» ütles ta.

Hispaania sotsiaalmeedias tabas lauljatari pahameelepuhang sellegipoolest. Mõned hispaanlased on teda Twitteris nimetatud reeturiks, lolliks ja jälgiks, sest ta toetab avalikult Kataloonia iseseisvust.

«Shakira laulab katalaani keeles? Te ajate mul südame pahaks,» tsiteeritakse näiteks üht postitust New York Daily Newsis. Keegi teine aga märgib: «See, et Shakira annab välja albumi katalaanikeelse lauluga, näitab mulle, et ta on täielik imbetsill.»

Lisaks ühele katalaanikeelsele laulule on samal plaadil ka 11 pala inglise ja kolm hispaania keeles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles