Eesti meedikud abistasid Afganistanis kohalikke

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liitlasvägede meedikud Helmandi provintsis.
Liitlasvägede meedikud Helmandi provintsis. Foto: SCANPIX

Helmandi provintsis Wahidi patrullbaasis teeniva Estcoy-10 meedikud abistasid külaelanikke Luycheki külas, mis jääb Eesti kaitseväelaste vastutusalasse.

«Me oleme valmis oma oskusi kasutama, et kohalikke elanikke aidata ja see on ka meie panus aitamaks kaasa koalitsiooni ja kohalike elanike teineteisemõistmisele,» ütles Estcoy-10 meedik vanemveebel Ülle Pomerants. «Loodame, et kohalikud meie abi vastu võtavad, sest me oleme valmis neile võimalust mööda meditsiinilist abi pakkuma,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja tema sõnu.

Estcoy-10 meedikud andsid abi patrulli käigus, mille kompanii allüksus sooritas Luycheki alasse, et selgitada välja kohalike meditsiinilise abi vajadus. Samuti soovis kompanii näidata, et eestlaste üksuses on naismeedikud, mis tähendab, et ümbruskonna naistele on meditsiiniline abi olemas.

«See patrull on osa suuremast eesmärgist kohalikega parema koostöö saavutamisel, näitamaks neile, et me oleme siin nende turvalisuse tagamiseks,» ütles Estcoy-10 ülem major Meelis Jõemaa. «Meie peamiseks sihtgrupiks on naised ja lapsed ning soovime kaasata ka meie alal elavat afgaanist apteekrit.»

Kohaletulnud külaelanikele anti esmatasandi abi nagu erinevate haavade sidumine ja salvidega määrimine. Eesti meedikud on aidanud ka neid külaelanikke, kes on oma muredega tulnud patrullbaasi Wahid lähedale.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist ja staabiohvitseridest ning teenib NATO operatsioonil Lõuna-Afganistani Helmandi provintsis Ühendkuningriigi juhitava Helmandi väekoondise koosseisus.

Alates mai keskpaigast tagab Wahidi ümbruses kohalikele elanikele turvalist elu jalaväekompanii Estcoy-10, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-9.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles