Taani saadab NATO Balti õhuturbemissioonile kuus lisahävitajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani hävitaja F-16.
Taani hävitaja F-16. Foto: Toomas Huik

Taani meedia teatas kolmapäeval, et riik saadab NATO Balti õhuturbemissioonile täiendavalt kuus hävitajat F-16.

Taani rahvusringhäälingu täpsustuse kohaselt algab patrullimine 1. mail ja kestab augusti lõpuni.

«Tegemist on Taani katsega näidata Balti riikidele solidaarsust seoses Krimmi sündmustega kujunenud olukorras,» edastati uudises.

Taani välisministeeriumi eestkõneleja ütles, et ta ei saa informatsiooni kinnitada enne neljapäevahommikust parlamendiistungit.

Leedu kaitseminister Juozas Olekas ütles juba möödunud reedel, et lisaks Suurbritanniale ja Prantsusmaale on NATO Balti õhuturbemissioonile täiendavaid hävitajaid valmis saatma ka Taani.

Prantsusmaa kaitseminister Jean-Yves Le Drian teatas samuti, et on valmis saatma Balti õhuturbemissioonile neli täiendavat hävitajat.

Suurbritannia tegi esmaspäeval ettepaneku saata Leetu lisaks üks hävitaja Typhoon, mis tugevdaks Balti õhuturbemissiooni pärast seda, kui Poola väed aprillis USA välja vahetavad.

USA saatis hiljuti Eesti palvele reageerides ajutiselt Balti riikide õhuruumi turvama veel kuus hävitajat lisaks juba Šiauliais paiknevale neljale hävitajale, mis valvavad Balti riikide õhuruumi rotatsiooni korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles