Soome sukeldujad tõid Norras hukkunud kaaslased koobastest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs Põhja-Norras Mo i Rana juures asuvatesse veealustesse koobastesse.
Sissepääs Põhja-Norras Mo i Rana juures asuvatesse veealustesse koobastesse. Foto: SCANPIX

Soomlased tõid Põhja-Norras Plurdalenis hukkunud kaks kaaslast vaatamata keelule koopasügavikust välja.

Kaks soome koopasukeldujat hukkus Pluragrotta veealuses koopas juba 6. veebruaril (mõningatel andmetel 7. veebruaril). Samas grupis sukeldus veel kolm meest. Nemad pääsesis eluga, kuid nad pidid mõnda aega viibima Tromsø ülikooli haigla barokambris.

Norra ametivõimud teatasid veebruari lõpus, et kuna hukkunute väljatoomine on ülimalt ohtlik, siis jäävad surnukehad koobastesse. Juba pärast õnnetust oli seal kehtestatud sukeldumiskeeld.

Täna teatas kohalik politsei, et grupp soomlasi oli toonud hukkunud kaaslaste surnukehad veepinna lähedusse, vahendas ringhääling NRK. Need on küll endiselt vees, kuid juba organiseeritakse ohvrite väljavõtmist.

Politseinikud kavatsevad küsitleda inimesi, kes eirasid sukeldumiskeeldu ja ikkagi sisenesid koobastesse.

«Kõige tähtsam on hoolitseda surnukehade eest ja siis tegeleda kõigi nende asjadega, mida läheb sukeldumisõnnetuse uurimiseks vaja. See, et soomlastest sukeldujad rikkusid keeldu, on eraldi teema, millele me praegu tähelepanu ei pööra,» rääkis politseiuurija Kristin Elnaes NRK-le.

Põhjamaade sukeldumishuviliste seas populaarsed koopad asuvad Põhja-Norras Mo i Rana lähistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles