Janukovõtš kutsus üles korraldama referendume kõikjal Ukrainas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetskis toimus 23. märtsil venemeeelsete aktsioon, kus muu hulgas oli näha ka Viktor Janukovõtši näopildiga plakateid.
Donetskis toimus 23. märtsil venemeeelsete aktsioon, kus muu hulgas oli näha ka Viktor Janukovõtši näopildiga plakateid. Foto: SCANPIX

Viktor Janukovõtš pöördus Ukraina rahva poole üleskutsega korraldada igas Ukraina regioonis selle staatuse üle referendum.

«Presidendina, kes on teiega oma mõtteis ja hinges, kutsun iga terve mõistusega Ukraina kodanikku üles – ärge lubage isehakanuil end ära kasutada. Nõudke referendumi korraldamist iga Ukraina regiooni staatuse määratlemiseks, on kirjas Ukraina tagandatud presidendi Viktor Janukovõtši pöördumises.

Tema arvates aitab ainult üleukrainaline referendum ja mitte erakorralised presidendivalimised, stabiliseerida tunduvalt poliitilist olukorda ja säilitada Ukraina suveräänsust ning terviklikkust.

Õigusaktidesse lisatud korruptsioonivastast võitlemist puudutavad muudatused, sealhulgas ka Ukraina presidendivalimiste kohta, välistavad võimaluse korraldada ausaid valimisi, millal need iganes ka toimuksid, lisas ta.

Lisaks pöördus Janukovõtš Regioonide Partei kongressi poole palvega kõrvaldada ta erakonna auesimehe kohalt ja ühtlasi arvata parteist välja.

Janukovõtš põgenes Ukrainast ja redutab Venemaal Doni-äärses Rostovis, kus on astunud üles kahel pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles