Lukašenka: Putin tegi mulle diktaatorluses silmad ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka (vasakul) kätleb vene kolleegi Vladimir Putiniga. Foto on tehtud 5.märtsil Putini Novo-Ogorjovo residentsis.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka (vasakul) kätleb vene kolleegi Vladimir Putiniga. Foto on tehtud 5.märtsil Putini Novo-Ogorjovo residentsis. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksndr Lukašenka ei pea end erinevalt meediast Euroopa viimaseks diktaatoriks.

Lukašenka rääkis Savik Šusteri juhitavas telesaates «Shuster live», et Vladimir Putin on talle selles küsimuses silmad ette teinud.

«Ma ütlesin talle, et oled mulle silmad ette teinud ja jumal tänatud, et mind jäetakse rahule, aga sind poovad kõik üles. Ta naerab sellele, mina naeran ka,» jutustas Lukašenka.

Valgevene juht end diktaatoriks ei pea. «Ma oleksin võib-olla diktaator, kui mul oleks selleks ressursse. Selleks, et saada Staliniks, peab omama Nõukogude Liitu ja sealjuures ka veel tuumarelva. Siis võiks olla diktaator.»

Ainult ilma ajuta inimene võiks end Valgevene diktaatoriks pidada, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles