UDARi juht Vitali Klitško ei pürgi Ukraina presidendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UDARI liider Vitali Klitško.
UDARI liider Vitali Klitško. Foto: SCANPIX

Ukraina partei UDAR liider Vitali Klitško ei kavatse presidendiks pürgida, soovitades demokraatlikel jõududel esitada ühtse kandidaadina Petro Porošenko.

Taolise idee pakkus Klitško välja täna Kiievis toimuval UDARi kongressil, vahendas UNIAN.

«Täna tuleb langetada vastutusrikkaid otsuseid, Ukraina elab läbi keerulisi aegu. Otsuste langetamisel tuleb mõelda Taevasele sajale,» rääkis ta.

Klitško rõhutas, et UDAR on võitjate partei, sest edukad oldi nii 2012. aasta parlamendivalimistel ja hiljuti koos rahvaga ka kuritegeliku võimu kukutamisel. Nüüd on tema sõnul vaenlaseks kaos, raske majanduslik olukord, riigisisesed ohud.

Ta ütles, et iga poliitik peab mõtlema kodumaa saatusele, aga mitte isiklikele ambitsioonidele.

«Tulevasel presidendil peab olema maksimaalselt suur toetus rahva seas, maksimaalne legitiimsus. Seda on võimalik saavutada juhul, kui me ei hakka inimeste hääli demokraatlike jõudude vahel laiali jaotama.»

Klitško rõhutas, et presidendikandidaadiks peab saama inimene, keda toetab kõige rohkem inimesi ja et tema arvates on niisuguseks inimeseks Porošenko.

Erakorralised presidendivalimised leiavad aset 25. mail. UDARi juhi sõnul peavad need Ukraina rahvast liitma, aga mitte kujunema järjekordseks sõjaks kõik kõigi vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles