Paar tuhat Ukraina sõjaväelast ei pääse Krimmist rahapuuduse tõttu minema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud teevad Ukraina sõjatehnika juures Simferopoli lähistel pilte enne nende Ukrainasse transportimist.
Kohalikud teevad Ukraina sõjatehnika juures Simferopoli lähistel pilte enne nende Ukrainasse transportimist. Foto: SCANPIX

Ligi kaks tuhat ukrainlasest sõjaväelast ei saa Krimmi poolsaarelt lahkuda, kuna neil pole selleks raha.

Sõduritel pole transporti ega ärasõiduks vajalikku raha. Mõned on jäänud üldse lageda taeva alla ja elavad oma endiste sõjaveosade aia taga. Osadel pole raha, et omale süüa osta, vahendab TSN.ua.

Vabatahtlikud, kes tegelevad Ukraina sõjaväelaste ja nende perede aitamisega, koguvad raha, et üürida transpordivahendeid ja toimetada inimesed Venemaaga ühinenud Krimmist minema. Neist summadest ei jätku aga isegi mitte autokütuse ostmiseks.

Ukraina kaitseministeeriumi kinnitusel on sõjaväelastele raha üle kantud. Reaalsus on see, et kõik Krimmi poolsaarel vormistatud pangakaardid on blokeeritud, neilt arvetelt ei saa raha kätte ka mandril.

Mõningates piirkondades, nagu näiteks Sevastopolis ja Simferopolis, on ohvitserid valmis abi ootama, kuid paluvad oma naised ja lapsed Ukrainasse toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles