Ukraina võimud uurivad Lvivist leitud relvade seost inimeste tulistamisega Maidanil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvahulgad Kiievis Maidanil selle aasta veebruaris.
Rahvahulgad Kiievis Maidanil selle aasta veebruaris. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) ja siseministeeriumi ametnikud võtsid Livivi oblastis ära illegaalseid relvi ja lahingumoona, mida võidi kasutada meeleavaldajate vastu Maidanil selle aasta veebruaris.

SBU teatel võeti erioperatsiooni käigus ära näiteks kolm Kalašnikovi automaati, üks Špagini püstol-kuulipilduja, püstolkuulipildujad PPS ja Thompson, neli karabiini, kuus vintpüssi, kakas Makarovi püstoli karabiini ja hulganisti erinevate tulirelvade padruneid.

Julgeolekuteenistuse kinnitusel püütakse nüüd välja uurida, kas neid relvi on kasutatud kriminaalkuritegude sooritamisel või rahumeelsete meeleavalduste osalejate tulistamisel Kiievi Iseseisvuse väljakul veebruaris.

Ameerika uudisteportaal Daily Beast avalikustas eile eksklusiivsed fotod Kiievi kesklinnas askeldavatest relvastatud meestest, kes ekspertide väitel olid eriüksuse Alfa liikmed.

Vene välisminister Sergei Lavrov rääkis eile, et Maidanil olnud rahvas tulistasid snaiperid, kelle tegevust koordineeris ilmselt Paremsektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles