Terrorist Carlos Šaakalile määrati naisvangivalvuri solvamise eest rahatrahv

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilich Ramirez Sanchez,hüüdnimega Carlos Šaakal
Ilich Ramirez Sanchez,hüüdnimega Carlos Šaakal Foto: SCANPIX

Maailma ühele kurikuulsamale terroristile Carlos Šaakalile, kodanikunimega Ilich Ramirez Sanchezile määrati eile juudivastaste seisukohtade eest 2500 euro suurune rahatrahv.

Sellest summast on trahviraha 1500 eurot ning ta ohvriks langenud naisele kompensatsiooniks 1000 eurot, edastab Helsingin Sanomat.

Tegemist oli naisvangivalvuriga, kes töötab Prantsusmaa vanglas, kus 64-aastane Carlos Šaakal karistust kannab.

Venezuela päritolu vang võttis omaks, et ta nimetas naist «iisraellaseks» ja «sionistiks», kuid eitas, et oleks teda kutsunud «räpaseks juudiks».

Vasakpoolsete vaadetega Šaakal korraldas terrorirünnakuid Euroopas ja Lähis-Idas 1970. – 1980. aastatel. Ta oli kunagi maailma kõige tagaotsitum terrorist. Šaakal tabati 1994. aastal Sudaanis ning anti Prantsusmaal kohtu alla. Seal kannab ta nüüd ka vanglakaristust.

1997. aastal mõistis kohus Šaakali kahe politseiniku ja tema kohta infot lekitanud isiku tapmise eest eluks ajaks vangi. Need tapmised leidsid aset 1975. aastal.

2011. aastal määras Prantsuse kohus ta eluks ajaks vangi 1980. aastate alguses toime pandud pommirünnakute eest, milles kaotas elu 11 inimest ning ligi 150 sai kannatada.

Need rünnakud toimusid Marseille raudteejaamas, kahes rongis ja Pariisis tegutseva Liibüa ajalehe toimetuses.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles