Leedu vastab Vene infosõjale rahvusringhäälingu tugevdamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė kutsus üles tugevdama rahvusringhäälingut, et see suudaks vastata Vene infosõjale.

Pärast eile toimunud kohtumist Leedu Raadio ja Televisiooni (LRT) juhtidega teatas presidendi nõunik Daiva Ulbinaitė, et riigipea kutsus üles mitte lubama avalikkust eksitada ja riiki alandada.  

«Tänaste ohtude valguses rõhutas riigipea vajadust tugevdada rahvusringhäälingut ja tagada, et avalikkus oleks kvalitatiivselt informeeritud,» ütles Ulbinaitė, kelle sõnul on Leedu sattunud infosõtta.

«Pidev valeinformatsioon, provokatsioonid ja vaenulik propaganda on muutunud ohuks riigi julgeolekule. President rõhutas, et arvukad valeteated, huvigruppide poolt moonutatud uudised, usaldusväärsete faktide puudus üksnes ei eksita ja lõhesta avalikkust ning ei vii ellu teiste otsuseid, vaid kujutab ohtu ka riigi arengule ja demokraatiale,» lisas Ulbinaitė.

LRT juhi Audrius Siaurusevičiuse sõnul on plaanis tugevdada leedukeelset programmi. Vastates küsimusele, kas plaanis on täiendada ka võõrkeelset programmi, ütles Siaurusevičius, et see võib tulla kaalumisele.

Parandatud 1.04.2014 kell 16.37 Leedu rahvusringhäälingu nime. Leedu Raadio ja Televisiooni asemel oli ekslikult märgitud Leedu Riigiraadio ja Televisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles