Ericssoni kahtlustatakse Kreekas 100 miljoni krooni pistise andmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericsson Grupi peahoone Põhja-Stockholmis Kistas.
Ericsson Grupi peahoone Põhja-Stockholmis Kistas. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi firmat Ericsson kahtlustatakse Kreekas suure tehingu saamiseks pistise andmises enam kui 100 miljoni Rootsi krooni ulatuses, ütles allikas Rootsi raadiole.

Ericsson tegi ülekande ühte Monaco panka, kust see suunati edasi Kreeka otsustajatele – poliitikutele, kindralitele ja kõrgetele riigiametnikele, kinnitas tehinguga seotud endine Ericssoni töötaja.

Rootsi raadio on jõudnud jälile Ericssoni tehtud 116 miljoni krooni suurusele ülekandele, mis tehti 2000. aasta jaanuaris.

Pärast ülekannet ostis Kreeka Ericssoni radarisüsteemi Erieye. Tehingu maksumus oli neli miljardit krooni. See oli ühtlasi Ericssonile tähtis, kuna oli esimene NATO tellimus Erieye süsteemile.

Kreeka korruptsiooniuurimises on kaitseministeeriumi üks juhte tunnistanud, et on relvatootjatelt vastu võtnud pistist üle 100 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles