Venemaa: NATO otsus meenutab külma sõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeeriumi teatel meenutab NATO eilne otsus peatada praktiline koostöö Venemaaga külma sõja aegset retoorikat.

NATO välisministrite eile tehtud avalduses lubati peatada praktiline koostöö Venemaaga, mis puudutab nii tsiviil- kui militaarkoostööd. Saadikute tasandil suhtluse jätkamine jätab siiski võimaluse kõrgetasemeliseks läbikäimiseks. Küll aga ei kohusta see liikmesriike oma koostöölepinguid peatama, mistõttu Prantsusmaa Mistralite tehing võib teoreetiliselt endiselt toimuda.

«NATO välisministrite nõukogu otsus peatada Venemaaga koostöö tsiviil- ja militaarvaldkondades näib déjà vu´na,» ütles Aleksandr Lukaševitš, kelle sõnul meenutab talle alliansi välisministrite avalduses tonaalsus külma sõja aegset «mõõkadega vehkimist».

Lukaševitš juhtis tähelepanu, et NATO külmutas Venemaaga koostöö ka 2008. aasta augustisõja järel. «Me teame kõik, kuidas see «külmutamine» lõppes. NATO pöördus omal initsiatiivil tagasi koostööle Venemaaga,» ütles diplomaat, kelle sõnul ei võida suhete külmutamisest ei Venemaa ega ka NATO riigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles