Eesti poliitikud ei pea Vene telekanalite keelustamist mõistlikuks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Putini esinemist võib jälgida ka televiisorite müügiosakonnas.
President Putini esinemist võib jälgida ka televiisorite müügiosakonnas. Foto: AFP / Scanpix

Leedu otsustas Kremli propagandahulga vähendamiseks keelata telekanali NTV Mir edastamise oma riigi territooriumil kolmeks kuuks, meie poliitikud sellist sammu Eestis mõistlikuks ei pea, nende sõnul ei anna tänapäeva internetiseerumise juures telekanali keelamine soovitud efekti, küll aga annab see Venemaale võimaluse rääkida sõnavabaduse piiramisest Eestis

Leedu kohus langetas otsuse NTV Mir keelustamise kohta ja arutab, kas samamoodi talitada kanaliga Rossija. Põhjenduseks sõjapropaganda levitamine ja rahvuste vahelise vaenu õhutamine, uuringufirma TNS Emor andmetel oli Leedus keelustatud NTV Mir Eesti venekeelse elanikkonna seas 14,5 protsendiga veebruaris vaadatavuselt teine kanal PBK järel, Postimehe endine peatoimetaja, värske IRLi liige Anvar Samost peaks praeguses situatsioonis hoopis mõttekaks Balti riikide, Poola ja Soome ühist ettevõtmist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Üritada üles ehitada ajakirjandusväljaannet, miks mitte ka telejaama, mis oleks venekeelne, kasutaks nende Venemaal töö kaotanud või siis väärika töö kaotanud ajakirjanike kogemusi ja võimeid, see ei oleks ainult Eesti oma üritus, sellise alternatiivi pakkumine oleks märksa tulemuslikum,» selgitas Samost.

Samost koputab ka Eesti ettevõtjate südametunnistusele, kes propagandast kubisevatest telekanalitest reklaami tellivad. «See on küll asi, mida iga eestimeelne või lihtsalt aus inimene saaks mõelda, kas minu raha eest tohib teha sellist propagandat, kas minu ettevõtte reklaami eelarvest läheb raha sellise propaganda edastamiseks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles