Tšaadi rahuvalvajad lahkuvad Kesk-Aafrikast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšadi sõdurid õppustel Nigeris.
Tšadi sõdurid õppustel Nigeris. Foto: SCANPIX

Tšaadi valitsus teatas täna, toob Kesk-Aafrika Vabariigist (KAV) ära oma väeüksuse, tuues põhjuseks alusetud süüdistused oma võitlejate aadressil.
 

Lahkumise põhjuseks nimetas valitsus Tšaadi vägede vastu suunatud põhjendamatut ja pahatahtlikku laimukampaaniat. Tšaadi rahuvalvajaid on süüdistatud KAV-is probleeme põhjustavate moslemivõitlejate rühmituse Séléka toetamises, kuna nende isikkoosseis on samuti valdavalt islamiusku.

Tšaadi sõdurid tõusid tähelepanu alla nädalavahetusel, kui nad avasid KAV-i pealinnas Banguis tule kohalike elanike pihta, tappes vähemalt 24 ja vigastades umbes 100 inimest. Väidetavalt olid sõdurid tagasiteel missioonilt, kui kaht nende sõidukit rünnati, mis järel nad varjusid teetõkke taha ja avasid vastutule.


Tšaadi väed viibivad KAVis Aafrika Liidu (AL) rahujõudude (MISCA) koosseisus. Tšaad on oma otsusest teavitanud ka KAV-i presidenti, AL-i ning ÜRO peasekretäri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles