Libeeria leidis esimese Guinea epideemiast sõltumatu ebolaviiruse juhtumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebolaviiruse võimalike ohvritega kokku puutuvad arstid kannavad ohutuse tagamiseks erivarustust.
Ebolaviiruse võimalike ohvritega kokku puutuvad arstid kannavad ohutuse tagamiseks erivarustust. Foto: SCANPIX

Libeeria teatas täna, et riigis on avastatud esimene arvatavalt ebolaviirusesse nakatunu, kes ei olnud teadaolevalt kokku puutunud ühegi haiguspuhangu küüsi sattunud naaberriigis Guineas viibinuga.

Kui Tapeta linnas leitud haigusjuhtum leiab tõepoolest kinnitust, on tegemist äärmiselt murettekitava arenguga võitluses ebolaviiruse vastu.

«Tapetas avastati juhtum, kus haigestus jahimees, kes ei olnud puutunud kokku ühegi Guineas viibinud inimesega,» ütles kõrge meditsiiniametnik Bernice Dahn.

«Ta toimetati haiglasse ja suri 30 minutit hiljem. Ta ei olnud puutunud kokku ühegi inimesega, keda kahtlustataks viiruse kandmises ja ta ei olnud mitte kunagi Guineas käinud. Tegemist on isoleeritud juhtumiga,» sõnas ametnik.

Puuviljanahkhiir, keda peetakse peamiseks viiruse kandjaks, on Guineas, Liberias ja Sierra Leones armastatud delikatess ning viiruse levitajatena kahtlustatakse seetõttu enamasti jahimehi.

Tapeta linn asub praegusest ebolapuhangu keskmest ligi 400 kilomeetri kaugusel. Surnud jahimees tegeles aga puuviljanahkhiirte püüdmisega. Kohalike sõnul oli tal metsas üles seatud üle 500 lõksu.

Ametnike sõnul on nüüdseks sel aastal Liberias tuvastatud vähemalt 14 nakatumisjuhtu, mille puhul võib olla tegemist ebolaga. Guineas on Ebola nõudnud alates jaanuarist vähemalt 78 ohvrit, abiorganisatsioon Piirideta Arstid nimetas esmaspäeval epideemiat enneolematuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles