Kuuba dissidendid nõuavad reisipiirangute kaotamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimõiguste edendaja Elizardo Sanchez on üks dissidentidest, kes kirjutas avalikule pöördumisele alla
Inimõiguste edendaja Elizardo Sanchez on üks dissidentidest, kes kirjutas avalikule pöördumisele alla Foto: Scanpix/Sweden

Grupp tuntud Kuuba dissidente pöördus Ameerika Ühendriikide Kongressi poole sooviga muuta Ameerika kodanike reisimine Kuubasse vabamaks ehk võtta vastu Collin Petersoni uus seaduseelnõu.

Aastaid kehtinud USA kaubandusembargo Kuuba üle on piiranud reisimist, mistõttu 74 dissidenti kirjutasid alla avalikule kirjale, mis kritiseeris Kuuba isolatsionistlikku poliitikat. Antud kiri toetab Minnesota kongresmeni Collin Petersoni ettepanekut, mis võimaldaks ilma piiranguteta Kuubasse reisida. Petersoni ettepanek peab aga enne täiskogu arutamist läbima Esindajatekoja Põllumajanduskomitee arutelu.

Teiste seas kirjutasid kirjale alla ka Kuuba kuulus kolumnist Yoani Sanchez, suurima inimõiguste grupi juht Elizardo Sanchez ja ajakirjanik Guillermo Farinas, kes on kuulsaks saanud kolmekuuse näljastreigiga, millega ta nõudis poliitvangide vabastamist.

BBC väitel on tegemist esmakordse juhtumiga, kui Kuubas on nii paljud dissidendid oma jõud ühendanud USA seadusandluse pärast.

Varasemad taolised ettepanekud reisimise piirangute vähendamiseks on peatatud juba komitee järgus ning pole kunagi jõudnud esindajatekotta või senatini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles