Merkel soovib muudatusi Saksamaa sõjaväeteenistuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kaitseminister Guttenberg koos liidukantsler Merkeliga
Saksamaa kaitseminister Guttenberg koos liidukantsler Merkeliga Foto: SCANPIX

«Saksa sõjavägi vajab struktuurimuutusi,» ütles Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.

Angela Merkel pöördus avalikult kaitseministri Karl-Theodor zu Guttenbergi poole ettepanekuga muuta sõjaväe struktuuri. Samas toonitas Saksamaa kantsler, et ta on suur sõjaväeteenistuse pooldaja ning muudatusi ei tohiks vaid majanduspoliitikat silmas pidades ette võtta. See oleks Merkeli sõnul vaid loogiline ühiskondlik areng ning ta ootab huviga, milliseid ettepanekud Guttenberg välja käib.

«Ma ütlesin talle (Guttenbergile), et ta peab kõige peale mõtlema, sealhulgas efektiivsemale töödejaotusele meie partneritega, sest selles vallas saaksime palju kokku hoida, » märkis kantsler.

Valitsuskoalitsioon pidi septembri alguseks vastava struktuurireformi kontseptsiooni välja töötama. Paljude arvates võib see viia lausa sõjaväeteenistuse peatamiseni. Kui kaitseminister Guttenberg varem taolise ettepaneku tegi, sai ta koalitsiooniliikmete terava kriitika osaliseks. Nüüd aga on Guttenbergi parteikaaslased valmis debatiks antud teema üle.

19. mail viidi Saksamaa valitsuses läbi muudatus, millega lühendati senist üheksakuulist sõjaväeteenistust poole aastani.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles