Leedu terrorist plaanis end õhku lasta Tšetšeenias rahvarohkes kohas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: Reuters / Scanpix

Leedulanna Egle Kusaite tunnistas uurijatele üle, et plaanis sõita Tšetšeeniasse ja end õhku lasta rahvarohkes kohas.
 

Organiseeritud kuritegevuse ja korruptsioonivastase võitluse osakonna peaprokuröri Algimantas Kljunka sõnul esitatakse naisele süüdistus terroristliku grupeeringu moodustamise pärast, kirjutas  juriidilist teavet edastav agentuur RASPI.

Kljunka kinnitas, et Kusaite peeti kinni 29. oktoobril 2009, vahendas Lenta.ru.

Varem oli meedias väidetud, et naine võeti kinni päev enne Moskva metroojaamades aset leidnud terroriakte ja et oletuste järgi võib ta olla seotud nende organisaatoritega.

Leedu uurijate väitel kutsuti Kusaite Venemaale külla, ta sai teekonna jaoks 500 dollarit, võttis Leedu passi ja sai Venemaa viisa.

Kljunka sõnul olid Leedu eriteenistused soovitanud Vene saatkonnal naisele viisat mitte välja anda.

Leedulannale tabamine aitas Vene eriteenistusi kolme inimese jälile, keda kahtlustatakse kuulumises naissoost enesetaputerroriste ettevalmistavasse terrorirühmitusse.

Kusaite sugulaste väitel on naise tunnistusi moonutatud ja need on saadud vägivallatsemise ja hirmutamise abil, vahendas RIA Novosti.

Kusaite põgenes 18-aastasena kodust, sõitis Saksamaale, võttis vastu islami usu ja abiellus moslemiga. Tema tutvusringkonnas on väidetavalt Usbekistani, Aserbaidžaani ja Suurbritannia islamiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles