Prokurör: uurimisandmed Krossi seost ei kinnita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Peeter Langovits

Prokurör Lavly Lepp märkis kommentaariks Dmitri Savinsi väitele, et Eerik-Niiles Kross oli Artic Sea hõivamise tellija, et kriminaalmenetluse käigus Krossi seost laeva hõivamisega ei tuvastatud.

«Savinsi ja Krossi omavahelised seosed on Eesti ajakirjandusest läbi käinud ka varem. Prokuratuur ja kaitsepolitsei on kontrollinud kõiki teadaolevaid kriminaalmenetluse seisukohast olulisi seoseid Dmitri Savinsi ja isikute vahel, kellega ta Eestis suhtles,» kinnitas Lepp.

«Eesti õiguskaitseasutuste poolt kontrollitakse kindlasti ka teisest riikidest laekunud informatsiooni, kuid tänaseks kriminaalmenetluse käigus kogutud andmed Krossi seost Arctic Sea hõivamisega ei kinnita,» lisas ta.

Lavly Lepp kuulub Soome, Malta, Rootsi, Läti ja Eesti uurijaist koosnevasse uurimisrühma, mis uurib kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamise juhtumit lisaks Venemaale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles